X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Candu a criticat din nou Rusia: Moldova este la o răscruce de drumuri

3 ian. 2019,, 13:10   Politică
4569 20

Cu două luni înainte de alegerile parlamentare, Moldova este la o răscruce de drumuri. Ţara noastră riscă să revină în sînul Rusiei, în care triumfă corupţia, sau să urmeze o cale democratică în care să predomine transparenţa şi creşterea economică.

Despre această alegere importantă pe care urmează să o facă moldovenii este menţionat într-o analiză făcută de Andrian Candu pentru cotidianul american The Washington Times.

Oficialul moldovean a cerut Statelor Unite şi ţărilor din Europa să intervină pentru a împiedica Moscova să se implice în scrutinul din februarie. Candu a atras atenţia că, în prezent, 11 la sută din teritoriul Moldovei este ocupat de Rusia şi că armamentul din regiunea transnistreană reprezintă un pericol global.

În context, şeful Legislativului de la Chişinău a menţionat că ţara noastră se bucură de sprijinul Washingtonului şi de o colaborare tot mai strânsă pe plan politic, economic, social şi de securitate.

Drept dovadă a consolidării relaţiilor bilaterale este rezoluţia înregistrată în Congresul SUA prin care Rusia este îndemnată să-şi retragă trupele şi muniţiile de pe teritoriul recunoscut internaţional al Moldovei, să se abţină de la ameninţări economice sau de la exercitare a presiunilor asupra ţării noastre, precum să înceteze orice acţiuni care susţin mişcările separatiste.


Preşedintele Parlamentului a atras atenţia că, în ultima perioadă, numeroşi membri ai Congresului american au efectuat vizite la Chişinău pentru discuţii la nivel înalt cu privire la securitatea ţării noastre.

Printre ei este şi William Hurd, care a avut o întrevedere cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Cei doi au discutat despre consolidarea relaţiilor moldo-americane, progresul reformelor din Moldova şi sprijinul oferit de Statele Unite pentru ţara noastră.

La finalul analizei, Candu a menţionat că Partidul Democrat va continua să consolideze relaţiile cu Washingtonul, pentru ca Moldova să rămână o democraţie liberă şi transparentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?