Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Candu a cerut ajutorul SUA

6 dec. 2018,, 18:42   Politică
16543 38

„Federația Rusă escaladează situația în regiune (n.r. Ucraina și Republica Moldova). Nu este vorba doar de Ucraina, dar și de Republica Moldova, care este la fel ca și Ucraina este la granița interferenței ruse.

Și aceasta se agravează, în contextul alegerilor din 24 februarie, care vor avea loc în Moldova”, declarațiile aparțin președintelui Parlamentului Andrian Candu și au fost făcute în cadrul emisiunii „ClearCut”, de la postul i24 News.

Candu spune că deja se simte o implicare a așa-zisei „mîni a Rusiei”, care susține partidele pro-ruse din RM. Președintele Parlamentului a mai afirmat că implicarea Rusiei în politica din Moldova și Ucraina, dă de înțeles faptul că vrea să refacă Uniunea Sovietică.

Întrebat cum Rusia se implică în treburile politice din Moldova, Andrian Candu a spus că prin susținerea partidelor pro-ruse și a președintelui Igor Dodon. „Una dintre armele Rusiei este mass-media, prin care Moscova face propagandă. O altă metodă folosită este energia, prentru că Republica Moldvoa este un stat care depinde 100% de gazele rusești, dar și de electricitate. Nu e vorba de business. De asemenea, Moscova se implică şi în regiunea care nu este controlată de Guvernul de la Chişinău. Mă refer la regiunea transnitreană, unde sînt trupe ruse”, a precizat Candu.

Andrian Candu mai spune că practic în fiecare zi sînt atacuri hacker asupra sistemului guvernamental. Candu mai spune că astfel de atacuri „sute și mii” au fost în timpul alegerilor. „Trebuie să ne mobilizăm forțele și să colaborăm cu vecinii să găsim soluții”, a mai adăugat președintele Legislativului.


El a cerut ajutorul SUA și i-a cerut să rămînă conectată la tot ceea ce se întîmplă în regiune. Acesta spune că Războiul Rece nu s-a terminat și chiar dacă unele reforme în Moldova nu s-au făcut sau întîrzie, SUA ar trebui să susțină țările din regiune. „Este foarte periculos să pierzi țări ca Ucraina sau Moldova. Și dacă vorbim de suport, noi putem să începem cu infrastructura energetică, să găsit soluții pentru securitatea cibernetică, continuînd cu o formulă mai bună de organizare a armatei”, a subliniat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?