Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu a adus un mesaj de mulțumire presei

3 mai. 2018,, 15:21   Politică
3811 0

Reprezentanții presei locale, a organizațiilor mass-media și a reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova au fost invitați la un tur ghidat în Parlament cu ocazia Zilei mondiale a libertății presei, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Vizitatorilor le-au fost prezentate oportunitățile oferite mass-mediei acreditate la Parlament, facilitățile existente pentru o activitate transparentă a instituției, precum și proiectele în desfășurare pentru îmbunătățirea calității comunicării dintre instituție și media.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a salutat vizitatorii și a mulțumit reprezentanților presei pentru munca pe care o fac. El a făcut poze fotografilor acreditați pentru activitatea Legislativului și lucrările cărora sînt expuse în Parlament într-o expoziție organizată al doilea an cu ocazia Zilei Libertății Presei.

”O presă liberă, pluralistă și independentă este o componentă esențială a unei societăți democratice. Pe platformă parlamentară am constituit un grup de lucru, susținut de Proiectul Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei «Promovarea libertății și pluralismului mass-media în Republica Moldova». Reprezentanți ai mass-mediei și ai societății civile elaborează legislația pentru media, iar proiectele prezentate sînt promovate în Parlament. Pînă la această oră, a fost votat în prima lectură noul Cod al audiovizualului și adoptată Concepția privind dezvoltarea mass-media. Așteptăm și alte proiecte”, a menționat Andrian Candu de la tribuna principală a Parlamentului.

Parlamentul, al doilea an consecutiv, organizează expoziția fotografilor acreditați la Parlament în luna mai, cu ocazia Zilei mondiale a libertăţii presei, proclamată de Adunarea Generală a ONU în 1993. Marcată anual pe data de 3 mai, Ziua mondială a libertăţii presei aduce în atenţia publică importanţa şi necesitatea respectării libertăţii de exprimare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?