X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candidaturile a patru ambasadori, examinate astăzi la Parlament: Cine sînt aceștia

11 mai. 2022,, 11:03   Politică
2438 0

Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului se întrunește în ședință pentru a oferi aviz consultativ în privința numirii a patru ambasadori.

Este vorba de șefii misiunilor diplomatice ale R.Moldova în Regatul Belgiei, Grecia, Austria și Statele Unite ale Americii.

Potrivit surselor Deschide.MD, cei patru candidați la funcția de ambasador sînt Mihaela Mocanu, Viorel Ursu, Andrei Popov și Viorel Ciubotaru.

Astfel, Mihaela Mocanu va fi propusă pentru funcția de Ambasador al R.Moldova în Austria. Anterior, Mocanu activa în calitate de șef al Secției OSCE și securitate internațională, Direcția cooperare bilaterală din cadrul MAEIE.

Fostul ministru al Apărării, directorul Institutului European de Studii Politice și co-fondator al Centrului de Informare și Documentare NATO în R.Moldova, Viorel Ciubotaru, va fi propus pentru funcția de anbasador în Belgia, urmînd să fie acreditat prin cumul și în calitate de reprezentant la NATO.


Fostul viceministru de Externe și ex-ambasador al R.Moldova în Austria, Andrei Popov, va fi înaintat în calitate de ambasador în Grecia, iar Viorel Ursu – ambasador al R.Moldova în SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?