Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Candidatura Silviei Radu la postul de ministru al sănătății, criticată dur de un deputat socialist

18 sep. 2018,, 15:00   Politică
5533 3

Silvia Radu, a cărei candidatură va fi propusă de Partidul Democrat de la guvernare pentru postul de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale în locul Svetlanei Cebotari, ar putea deveni lichidator de spitale, precum și de drepturi sociale a sute de mii de cetățeni moldoveni.

Opinia a fost exprimată în rețelele de socializare de către deputatul în Parlament din partea fracțiunii Partidului Socialiștilor Vladimir Odnostalco, citat de Noi.md.

„Silvia Radu – ministru al sănătății și protecției sociale! Așa în medicina moldovenească încă nimeni nu a scuipat!”, a scris Vladimir Odnostalco, menționînd că în Compania „Union Fenosa” din Moldova Silvia Radu s-a ocupat cu majorarea tarifelor și introducerea diverselor amenzi.

„Majorarea tarifelor la serviciile medicale deja majorate (cu 400 la sută) va continua! Ne așteaptă o creștere a prețurilor la medicamente. Extrem de mult populism despre cît de prost au stat lucrurile în sistemul sănătății și protecției sociale pînă la ea. În Moldova se prevede numirea unui «manager cool» cu o viziune asupra lichidării spitalelor pe care Silvia Radu le numește nerentabile! Ne așteaptă reducerea îndemnizațiilor – acest lucru va fi numit optimizarea cheltuielilor. Multe know-how! Noi vorbeam încă despre numirea Svetlanei Cebotari, că ei îi va fi dificil să facă ceva, deoarece s-a împotmolit în corupție sistemul, șefii de departamente, secretari de stat ș.a.m.d. Dacă e să mă exprim printr-o propoziție: Silvia Radu este lichidator al drepturilor sociale a sute de mii de cetățeni ai Moldovei!”, a specificat deputatul din partea PSRM.

De menționat că Silvia Radu este considerată un manager bun, fapt declarat și de prim-ministrul țării, Pavel Filip. Activitatea ei este înalt apreciată de mai multe persoane. Președintele Moldovei, deocamdată, nu a spus dacă va susține candidatura Silviei Radu la postul de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?