Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candidații la prezidențiale vor participa la dezbateri doar la televiziunea publică

31 aug. 2020,, 09:16   Politică
2501 0

Candidații pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ar urma să se întîlnească în dezbateri electorale doar la post public de televiziune, iar restul posturilor televizate ar urma să retransmită în regim live ediția preluată.

Este o prevedere impusă de membrii Consiliul Audiovizualului ce se regăsește în „Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova”, avizat în ședința publică din 26 august, notează agora.md.

„Luînd în considerare contextul pandemiei de COVID-19, numărul mare de infectări zilnice cu noul coronavirus, dar și practica multor țări, în Regulament să fie indicat ca dezbaterile publice pe perioada campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie să fie organizate de furnizorul public de televiziune și aceste dezbateri să fie retransmise, în regim live, de restul posturilor de televiziune, pentru ca respectivii candidați la prezidențiale să nu fie obligați, în această perioadă, să se deplaseze la toate posturile de televiziune care sînt obligate să desfășoare dezbateri electorale”, este menționat în decizia CA din 26 august.

Alegerile prezidențiale vor avea loc în toamna acestui an, pe data de 1 noiembrie. Politicienii care au anunțat că vor candida la alegeri sînt: președintele PPDA Andrei Năstase, liderul Mășcării Unirea Dorin Chirtoacă, președintele PUN Octavian Țîcu, lidera PAS Maia Sandu, din partea PLDM -Tudor Deliu, candidatul Partidului Nostru renato Usatîi,

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?