X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Campanie electorală, cu utilizarea resurselor administrative? Unii consilieri CMC ignoră prevederile Codului electoral

21 iun. 2021,, 16:32   Politică
2616 0

Au cerut convocarea ședinței Consilului Municipal Chișinău, deși sînt antrenați plenar în campania electorală.

Vorbim despre un grup de consilieri municipali ai PAS, ai Platformei DA și PL, care figurează și în lista candidaților pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Aceștia au cerut convocarea ședinței Consiliului municipal Chișinău, pentru ziua de marți, 22 iunie, ora 10:00, iar pe agendă au fost incluse mai multe proiecte de decizii venite din partea concurenților electorali.

În contextul acestor solicitări, anterior primarul general Ion Ceban a subliniat că implicara Primăriei în campania electorală este inadmisibilă. Astfel, edilul a solicitat ca politica legată de scrutinul electoral să aibă loc în afara ușilor clădirii Executivului, cît și a Consiliului municipal Chișinău, făcînd referire la tentativele unor consilieri, candidați la funcția de deputat, care încearcă să-și promoveze agenda politică.

Consultînd proiectul ordinii de zi propus de consilierii municipali resepctivi, putem deduce că patru puncte din șapte sînt proiecte de decizii venite din partea concurenților electorali.


1. Proiectul de decizie „Cu privire la operarea de modificări în Anexa nr. 6 la decizia nr. 25/4 din 29.12.20 ” Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2021”, în lectura a 2-a”.

Raportor: Roman Cojuhari, consilier municipal fracțiunea PAS

2. Proiectul de decizie „Cu privire la modificarea componenței numerice a Grupului de lucru instituit pentru organizarea și desfășurarea achizițiilor publice necesare, în scopul îmbunătățirii procesului de alimentație în instituțiile publice școlare și preșcolare din municipiu”.

Raportor: Angela Munteanu-Pojoga, consilier municipal fracțiunea PAS

3. Proiectul de decizie „Cu privire la aprobarea Standardelor de calitate în transportul public din municipiul Chișinău”.

Raportor: Alexandr Trubca, consilier municipal fracțiunea PAS

4. Proiectul de decizie „Cu privire la acceptarea localității Floreni în componența municipiului Chișinău”.

Raportor: Aliona Doroș, consilier municipal fracțiunea Platforma DA

Acțiunile consilierilor municipali care insistă pe convocarea ședinței Consiliului municipal Chișinău în plină campanie electorală, promovînd anumite proiecte de decizii, ar putea fi calificate drept încălcarea prevederilor Codului electoral, în care este clar stipulat: ”candidaţii nu pot folosi mijloacele şi bunurile publice (resursele administrative) în campaniile electorale, și sînt pasibili de răspundere contravențională sau penală”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?