X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Camera de Comerț şi Industrie şi-a ales conducerea pentru următorii cinci ani

28 iul. 2022,, 21:00   Politică
2654 0

Participanții la Congresul V ordinar al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova, desfăşurat astăzi, l-au reales cu vot unanim pe Sergiu Harea în calitate de preşedinte al CCI, iar Mihai Bîlba și Natalia Calenic, de vicepreședinți ai instituţiei camerale, transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

În cadrul Congresului a fost prezentat raportul de activitate pentru perioada 2017 – 2022, fiind aprobate direcțiile principale de activitate pentru următorii cinci ani. De asemenea, au fost alese structurile, precum Consiliul Camerei şi Comisia de Cenzori.

În raportul prezentat, preşedintele CCI, Sergiu Harea, a afirmat că în perioada 2017-2022, în ciuda crizei provocate de pandemia de Covid-19, precum și de conflictul armat de la hotarele țării, Camera de Comerţ şi Industrie a fost alături de membrii săi pentru a le oferi suport. În această perioadă, 192 de companii au devenit membre ale CCI, iar majoritatea serviciilor au fost digitalizate

Harea a vorbit despre importanța dialogului public-privat şi cooperarea cu partenerii străini, ce favorizează promovarea mediului de afaceri autohton. „În condiţii cauzate de pandemie, război, secetă etc. este strict necesară implicarea autorităților și nu doar, pentru a diversifica servicii de suport pentru business”, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ.

În cadrul ședinței au fost aprobate direcțiile principale de activitate pentru următorii cinci ani, care includ: eficientizarea dialogului cu instituțiile statului; promovarea produselor autohtone pe piețele interne și internaționale; formarea resurselor umane pentru sectorul economic, promovînd și implementînd sisteme eficiente de pregătire și perfecționare a cadrelor și învățămîntul dual; digitalizarea serviciilor CCI etc.


CCI este o organizaţie nonguvernamentală, autonomă şi independentă, înfiinţată în baza calităţii de membru, care reprezintă interesele, în ansamblu, ale întreprinzătorilor din Republica Moldova. În prezent Camera are 1100 de membri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?