X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cabinetul de miniștri a aprobat avizul privind modificarea Legii cu privire la înregistrarea dactiloscopică de stat

15 iun. 2022,, 10:49   Politică
1898 0

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, avizul privind modificarea Legii cu privire la înregistrarea dactiloscopică de stat, transmite Noi.md.

Scopul proiectului constă în excluderea de la înregistrarea dactiloscopică obligatorie a cetăţenilor Republicii Moldova care pleacă la muncă peste hotare. Totodată, se exclude obligativitatea de achitare a serviciului de înregistrare dactiloscopică pentru conducătorii mijloacelor de transport auto.

La fel, pe lîngă Ministerul Afacerilor Interne, înregistrarea dactiloscopică obligatorie se va efectua și de alte instituții desemnate în acest sens de către Guvern, proceduri destinate pentru conducătorii de mijloace de transport auto, cetățenii care, din motive de sănătate ori de vîrstă, sînt incapabili să comunice date privind identitatea lor și cetăţenii străini şi apatrizii sosiţi în Republica Moldova în căutare de azil sau pentru a li se atribui statut de refugiat.

Menționăm că această procedură va eficientiza serviciile publice prestate cetățenilor Republicii Moldova, va extinde baza datelor dactiloscopice a oamenilor activi în țară care își perfectează permis de conducere, solicită statut de azil sau este incapabil de a se identifica. Prin prognoza MAI, aceste acțiuni vor contribui la securizarea comunităților prin descoperirea infracțiunilor ce datează de mai mulți ani, iar autorul lor este necunoscut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?