X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Burduja îi sugerează prim-ministrei să vină cu o asumare de răspundere

6 oct. 2022,, 14:52   Politică
2607 0

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Petru Burduja a întrebat-o pe prim-ministra țării, Natalia Gavrilița, dacă nu ar fi fost mai bine să vină cu o asumare de răspundere în locul solicitării prelungirii stării de urgență. La rîndul său, premierul spune că asumarea de răspundere durează cel puțin cîteva zile și acest lucru ar scădea încrederea cetățenilor în guvernare.

„Vreau să accentuez că de la această tribună vorbesc și cu oamenii. Văd foarte multă manipulare, pentru că noi sîntem cu un război în țara vecină și noi cumva încercăm să îi facem să uite, spunînd că situația de urgență nu este necesară. Vreau să fie foarte clar ce decizii noi luăm în cadrul comisiei situații excepționale. Da, am putea veni cu asumarea răspunderii, dar în primul rînd chiar și ausmarea de răspundere durează cel puțin cîteva zile și, în plus, gînditi-vă ce ar face pentru încrederea acestui popor ca să vină guvernul cu asumarea răspunderii de 5-6-7-8 ori pe lună.

În același timp, noi funcționăm ca și orice guvern care a fost în RM, ba chiar aș spune mai bine. Avem același număr de acte legislative, trecem toate procedurile legale pentru adoptarea lor. Eu nu mi-am dorit să fiu un guvern care un an de zile a trebuit să lucreze și pe gestionarea crizei, și pe proiectele de dezvoltare care au fost puse pe pauză ani de zile. Dar alte pîrghii în prezent nu avem”, a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că, astăzi, premierul țării a venit în parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență cu 60 de zile. La moment, are loc runda de întrebări-răspunsuri.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?