Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Burduja: Compensarea la gaz trebuie să fie de 6,04 lei pentru fiecare metru cub de gaze

9 noi. 2021,, 16:12   Politică
16830 13

Deputații PSRM vor înregistra, marți, în Parlament, un proiect de lege cu privire la acordarea compensațiilor pentru achitarea facturilor la consumul de gaze naturale.

Socialistul Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, a declarat, în cadrul unui briefing, că prin această inițiativă se propune ca statul să compenseze primele 100 de metri cubi de gaze consumate.

Parlamentarul a explicat că această compensare trebuie să fie de 6,04 lei pentru fiecare metru cub, echivalentul majorării efectuate astăzi de ANRE. Potrivit lui Burduja, creșterea tarifului este una drastică pentru cetățeni și poate genera o explozie de prețuri la alte produse și servicii.

”Noi, colegii deputați din fracțiunea socialiștilor, pînă în ultimul moment, am crezut că va fi o decizie înțeleaptă care va veni în ajutorarea cetățenilor, pentru ca aceștia să nu sufere de această majorare drastică (...) Este o măsură absolut necesară pentru toți cetățenii, pentru că ei vor fi loviți și va fi un șoc mare pentru societate această creștere de tarife”, a spus deputatul.

Petru Burduja a menționat că proiectul va fi propus spre examinarea de urgență, miercuri, la ședința comisiei economie, buget și finanțe. ANRE a majorat, marți, tariful la gazul natural de la 4,30 la 10,26 de lei. Astfel, tariful cu TVA pentru un metru cub de gaze va ajunge să fie de 11,08 lei.


4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?