Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Braghiș: Tensiunile în relația moldo-rusă nu au apărut peste noapte

28 mar. 2018,, 14:42   Politică
4973 10

Toate problemele care au marcat relația moldo-rusă în ultima perioadă nu sînt de ieri, ci au rămas nesoluționate din trecut, consideră fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia Dumitru Braghiș, citat de Noi.md.

În opinia ex-ambasadorului, tensiunea în relația bilaterală moldo-rusă va mai dura atît timp cît nu va exista un dialog normal între părți la nivel guvernamental, politic și diplomatic.

„Ceea ce se întîmplă astăzi este cu adevărat o problemă foarte serioasă atît pentru Republica Moldova, cît și pentru Federația Rusă. Ei tot simt problemele care apar din cauza lipsei unui dialog. Da, Moldova are unele obiecții în relația cu Rusia, Federația la fel, dar ele pot fi rezolvate doar prin dialog, nu există altă cale. Declarațiile critice adoptate în Parlament, în Duma de Stat, la nivel de miniștri de externe, ele nu duc la nimic altceva decît aprofundează și mai mult această situație”, a explicat Braghiș într-un interviu pentru portalul nostru.

El a mai remarcat că niciuna dintre chestiunile care declanșat disensiunile din ultima jumătate de an, nu este nouă în relația moldo-rusă. Acestea au fost dintotdeauna pe agenda de lucru a relațiile bilaterale, afirmă Dumitru Braghiș.

„Astăzi majoritatea parlamentară a accentuat aceste probleme mai mult decît pînă acum și le-a trecut din spațiul dialogului bilateral în spațiul public. Dar acest probleme sînt de ani de zile, din păcate nu s-au căutat și nici găsit soluții. În genere, nu cred că există în vreo țară, o guvernare care în mod conștient să înrăutățească relațiile cu o altă țară să le reducă la zero. În cazul nostru măcar din simplu motiv că avem sute de mii de oameni care lucrează în Federația Rusă, avem relații economice, ar trebui să încercăm să găsim soluții”, a adăugat interlocutorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?