Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Boțan, despre demisia lui Chicu: „Acest gest al domnului Premier este corect”

23 dec. 2020,, 12:22   Politică
6009 5

Decizia lui Ion Chicu de a-și prezenta demisia este una corectă. De mâine, pe arena politică din Republica Moldova va începe un nou meci. Opiniile au fost expuse de către analiștii politici, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN.

„Se lansează un nou meci politic. Socialiștii se dau înapoi și-i oferă doamnei Sandu să dea dovadă de inițiativă și să înainteze un Guvern. Doamna Sandu nu dispune de o majoritate clară, deci va fi un meci politic interesant care va demara imediat după inaugurarea Maiei Sandu”, a spus Corneliu Ciurea.

„Mandatul cerut de la Parlament în noiembrie 2019 a fost până la alegerea șefului statului. Guvernul își desfășoară activitatea în baza unui program. Programul lui Chicu este până la prezidențiale. Alegerile au avut loc, azi expiră mandatul lui Igor Dodon, mâine începe mandatul Maiei Sandu și acest gest al domnului Premier e corect. Marea problemă este ce urmează.

Maia Sandu instituită în funcție trebuie să înceapă consultările cu fracțiunile. Sandu a declarat că își dorește anticipate. În procesul negocierilor ea trebuie să găsească formula în care Parlamentul poate fi dizolvat, dacă există pietre sau stânci subacvatice prin care demisia e generată de a crea probleme, socialiștii și deputații lui Șor să voteze o candidatură și în acest caz ar putea apărea într-o lumină neplăcută. Ea trebuie să evite acest scenariu”, a spus Igor Boțan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?