Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Borșevici, despre întîlnirea dintre Putin și Biden: La Geneva a fost dat un semnal

19 iun. 2021,, 10:12   Politică
4630 18

Întîlnirea dintre președintele SUA, Joe Biden, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a provocat diferite comentarii în mass-media din întreaga lume. Părerea sa cu privire la ceea ce se întîmplă a exprimat pentru eNews profesorul și diplomatul Victor Borșevici, transmite Noi.md cu referire la enews.md.

Datorită întîlnirii acestor doi politicieni și oameni de stat cu o experiență extrem de mare, mulți au răsuflat cu ușurare. Anume experiența și practica diplomatică de foarte mulți ani nu a permis să se rupă ceea ce atîrna de un fir. Ei le-au arătat șoimilor că sînt găini și că locul lor este în coteț.

Cel puțin, această întâlnire a indicat în mod clar o întoarcere de la supraîncălzirea conflictelor către Războiul Rece tradițional. Și acest lucru este îmbucurător, deoarece în timpul Războiului Rece, cel puțin, erau respectate nu numai regulile bunelor maniere, ci și respectarea acordurilor și tratatelor internaționale, ceea ce nu vedem de la prăbușirea taberei socialiste și a Uniunii Sovietice. Dacă cineva a observat că această întîlnire a avut loc sub sunetul lansării în spațiul cosmic a unui echipaj format din trei cosmonauți chinezi, atunci a înțeles că acest lucru nu este întîmplător.

Aceasta înseamnă că capetele de foc de pe Potomac au înțeles inutilitatea unei politici de sancțiuni și amenințări nesfîrșite. Desigur, aceasta este doar un mic detaliu în mainstream-ul geo-economiei globale, geopoliticii și războaielor mentale pe fronturile ideologice. Evident, acest lucru a provocat confuzie în rîndurile celor care credeau că fărădelegea nu va avea fîrșit. Viața a decis altfel. Și mulțumesc lui Dumnezeu că omenirea nu a pierdut încă titlul onorific de comunitate homo-sapiens (adică oameni cu rațiune).

Dacă cineva crede că acest lucru nu ne privește, că în cotețul nostru politic se pot bate fără a fi pedepsiți șoimii parohiali, atunci se înșeală amarnic. Oamenii încep să înțeleagă că de voturile noastre depinde în mare măsură modul în care va decurge soluționarea problemei transnistrene. La Geneva a fost dat un semnal. Porniți-vă creierul, dragi concetățeni, și faceți alegerea potrivită.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?