Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Borșevici, despre hotărîrea CCM cu privire la limba rusă: În loc să unească țara, ei o dezbină

21 ian. 2021,, 17:48   Politică
11595 20

Diplomatul, profesorul și politologul Victor Borșevici a comentat hotărîrea Curții Constituționale prin care Legea care oferă statut special limbii ruse a fost declarată neconstituțională, notează Noi.md.

Porivit lui, prin această mișcare guvernanții noștri au dat dovadă de ipocrizie, iar Curtea Constituțională a demonstrat că este angajată politic.

„Iată în Statele Unite, Biden spune că își va aduce aportul maximal spre pacificarea societății, ca drepturile tuturor să fie repectate, va lucra în această direcție, iar la noi se întîmplă cu totul invers. Se vede că noi întotdeauna mergem împotriva curentului. Toată lumea se merge pe respectarea drepturilor tuturor, dar și apărarea lor, noi însă distrugem acele puține lucruri bune care s-au făcut. Bravo!

Ai noștri cîteodată se cred mai catolici decît însuși Papa, ei cred că cu așa decizii vor fi bineveniți în comunitatea europeană, dar fac totul în direcția opusă. Politicienii dezbină societatea ca să aibă electoratul lor, să aibă susținere. Se divide electoratul, în loc să unească țara, să unească malurile, oamenii, ca omul să se simtă apărat indiferent de limba vorbită, indiferent în ce crede sau nu crede, la noi se dezbină. Ce înseamnă asta? Ipocrizie!

De aici pledează pentru drepturile omului, egalitate, fraternitate, dar facem asta în vorbe, dar în fapte facel altfel. Așa mișcări arată că Curtea Constituțională este angajată politic”, a comentat Borșevici pentru Noi.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?