Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Borșevici, despre declarația Maiei Sandu la APCE: "Un gest pur politicianist"

20 apr. 2021,, 17:23   Politică
4058 13

Profesorul și diplomatul Victor Borșevici afirmă că declarația președintelui Maia Sandu cu privire la intenția de a asigura redenumirea limbii de stat în textul Constituției este un gest politicianist și nu are nimic comun cu adevărul istoric.

Profesorul a declarat pentru Noi.md că aceste afirmații nu au la bază niciun fel de argumente, iar în cazul unui sondaj de opinie, cetățenii ar opta pentru ca denumirea limbii să rămînă neschimbată.

„Pe ce sînt bazate asemenea declarații? S-au facut niște analize sociologice, niște cercetări?

Propun să se facă un sondaj de opinie, dacă dorim pe cale știinfică să facem acest lucru și să întrebăm cetățenii care este identitatea lor. Dacă în urma unui sondaj, majoritatea spun că vorbesc limba moldoveneasca atunci lăsați, nu atingeți Constituția!

Asta e un politicianism. Ea simte că partidul lui Țîcu îi ia o parte din electorat, ratingul ei scade, pierde o parte din susținerea celor care a votat-o și a crezut că iată va veni o doamnă și va schimba totul într-o zi, în acest context ea trebuie să le o ia pe dinainte. Deci nu este legată această declarație cu adevărul științific. Este un gest pur politicianist, cu știința nu are de-a face nimic”, a declarat Victor Borșevici.


Menționăm că Maia Sandu a avansat ideea modificării denumirii limbii de stat ieri, în cadrul sesiunii plenare a APCE, la Strasbourg. Sandu a optat pentru modificarea Constituției, ceea ce va permite redenumirea limbii de stat a țării noastre din limba moldovenească în limba română.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?