X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Borșevici: Autoritățile noastre sînt manageri care creează crize

24 noi. 2021,, 13:20   Politică
4331 9

Situația privind posibila întrerupere a livrărilor de gaze către Moldova din cauza neachitării la timp a actualei datorii către Gazprom a stîrnit mare panică și rezonanță în țară. Diplomatul Victor Borșevici nu a stat deoparte și a comentat ceea ce se întîmplă pentru cititorii Noi.md.

Potrivit expertului, autoritățile moldovenești au fost extrem de nesocotite cu privire la problema gazelor, dînd dovadă de deplină incompetență în munca lor și lipsă de respect față de propriul popor.

„În vremuri de criză, țara are nevoie de manageri de criză, dar aș spune că autoritățile noastre sînt managerii care dau naștere acestor crize. Nu trebuie să învinovățim Rusia pentru ceea ce se întîmplă, ea iarăși ne-a mers în întîmpinare, dar oficialii noștri și aici au reușit să strice treaba. De ce se întîmplă așa? Aceasta este o consecință a sistemului politic, care de la bun început nu este condus de profesioniști, ci de acoliți politici. De îndată ce ceva începe să meargă prost, în țară apare panica și toată inadecvarea politică iese la suprafață.

O politică bazată pe populism, pe cuvinte frumoase despre dreptate, demnitate, democrație și drepturile oamenilor la o viață decentă, de fapt, s-a transformat într-o situație dezastruoasă. Oamenilor trebuie să li se spună că societatea și țara trebuie să fie extrem de mobilizate pentru a rezolva probleme foarte complexe care apar la nivel internațional, în urma cărora problemele din interiorul țării noastre se agravează. Este vorba despre înrăutățirea situației economice și sociale, ca să nu mai vorbim de pandemie, care necesită atenție, eforturi deosebite și investiții financiare mari. Nu este momentul să ni se spună povești frumoase despre „navele spațiale care cutreieră Teatrul Bolșoi”.

Era clar pentru toată lumea că o situație de criză se pregătea de mult, dar nimeni nici măcar nu s-a scărpinat în cap pentru a o preveni. Și acum îi caută pe vinovați. Aș sfătui astfel de figuri să caute vinovatul uitîndu-se în oglindă. În popor se spune că oglinda are o capacitate magică de a scoate la iveală spiritele rele”, spune diplomatul Victor Borşevici.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?