X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Borșevici: A strigat mereu „Occidentul ne va ajuta!”, ei și unde este acest ajutor?

20 ian. 2022,, 15:41   Politică
4123 11

„Și ne-au reamintit. Dacă statul este debitor, incapabil să-și achite datoria, aceasta poate fi returnată nu neapărat în valută, ci sub forma unor servicii specifice de natură geopolitică”. Astfel comentează diplomatul Victor Borșevici declarația unui membru al Consiliului privind relațiile interetnice de pe lîngă Președintele Federației Ruse, Bogdan Bezpalko, potrivit căreia incapacitatea Moldovei de a plăti pentru gazul furnizat deschide o serie de oportunități pentru Rusia.

„Acum există o escaladare a tensiunii – politică și parțial militar-politică – între SUA și Rusia. Acesta este de natură geopolitică: există „negocieri”, fiecare parte ridică miza. În această situație, fiecare dintre părți are nevoie de un fel de atu pentru a pune presiune asupra adversarului și toată lumea încearcă să obțină propriul beneficiu.

Acum se pune întrebarea. Ei strigau mereu: „Occidentul ne va ajuta!”, ei, și unde este acest ajutor? Au spus că avem propriul nostru sector financiar, rezerve valutare... Și unde-s ele?

Sistemul nostru a arătat o incapacitate absolută de a răspunde în mod adecvat. Mai mult, toate aceste evenimente au demonstrat în mod clar incompetența totală a establismentului nostru politic, managerial și financiar.

Am trecut deja prin asta, nu văd nimic nou în această situație. „Prietenul la nevoie se cunoaște”... La început te încurajează, iar atunci cînd este nevoie de ajutor real, dau înapoi. Merită să ne gîndim serios la dezvoltarea cooperării noastre nu doar cu țările din Vest, ci și din Est”, s-a arătat convins Victor Borșevici, transmite Noi.md.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?