Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Bolea se arată convins că gazul nu se va scumpi

3 iul. 14:30   Politică
2198

Deputatul PAS, Vladimir Bolea, se arată convins că ANRE nu va da curs solicitării Moldovagaz de majorare a tarifului la gazele naturale. Potrivit parlamentarului, actualul tarif a fost stabilit din start mai mare, pentru a acoperi eventuale creșteri.

În solicitarea sa către ANRE, Moldovagaz cere aprobarea unui tarif de 23, 5 lei pentru un metru cub, față de 16,25 lei cît este în prezent, adică o majorare cu 45%. Dacă ANRE va aproba solicitarea Moldovagaz, de la 1 iulie tariful pentru consumatorii finali va fi de 26,45 lei pentru un metru cub, cu TVA inclus.

„Atunci cînd ANRE a luat decizia de a stabili tariful de 18,60 lei, inclusiv cu TVA, tariful a fost stabilit atît de mare ca să acopere eventuale creșteri. Chiar și această creștere de 100 de dolari la mia de metri cubi nu va influența tariful de 18,60 lei. Acest tarif, din start a fost calculat cu avans. Au fost și scăderi ale prețului de achiziție, dar nimeni nu a scăzut tariful”, a spus Vladimir Bolea în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

În prezent, tariful pentru un cub de gaz este de 18 lei 61 de bani, cu TVA inclus. Acum două zile, președintele Moldovagaz a anunțat că prețul de achiziție a gazului s-a majorat în luna iulie cu 100 de dolari per mia de metri cubi, de la 880 de dolari, cît era în iunie la 980 de dolari.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав