Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Bolea a venit cu detaliile despre problema ridicării imunității a doi deputați

20 mar. 2021,, 18:06   Politică
3562 6

Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, a anunțat despre examinările Comisiei a celor trei demersuri înaintate de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității parlamentare a doi deputați din Partidul Șor – Petru Jardan și Denis Ulanov, cercetați în dosarul „fraudei bancare” pentru escrocherie și spălare de bani. În cadrul ședinței au fost audiați cei doi deputați, dar și procurorul general.

Comisia a examinat cele trei demersuri înaintate de procurorul general și a întocmit un raport care urmează a fi transmis Biroului Permanent al Parlamentului. Acesta din urmă va decide privitor la convocarea Parlamentului și dezbaterea acestor subiecte, scrie zdg.md.

În cadrul ședinței a fost audiat procurorul general și deputații nominalizați. Membrii Comisiei au avut posibilitatea de a acorda întrebări.

Votul, așa precum prevede Regulamentul Parlamentului a fost secret.

La ora 12:00 a avut loc examinarea demersului în privința lui Petru Jardan. La examinare au participat opt dintre cei nnouă membri ai comisiei, fiind absent Denis Ulanov.


La ora 15:00 au fost examinate demersurile în privința lui Denis Ulanov. Alexandru Jizdan a lipsit de la examinare, iar Denis Ulanov, fiind prezent, nu a participat la vot.

Anterior, Sergiu Litvinenco a anunțat despre faptul că în privința deputaților Petru Jardan și Denis Ulanov Comisia Juridică, numiri și imunități a decis de a propune Parlamentului ridicarea imunității acestora

Denis Ulanov și Petru Jardan sînt deputați din partea Partidului „Șor”.

În privința lui Denis Ulanov procurorii au acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul ”escrocheriei” și ”spălării de bani”, ambele infracțiuni săvîrșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Petru Jardan, potrivit materialelor urmăririi penale, ar fi comis ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?