X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Bolea a explicat de ce a fost schimbat Ministrul Agriculturii

14 sep. 2022,, 08:00   Politică
2317 0

Ministrul Agriculturii a fost schimbat, pentru că s-a dorit fortificarea funcției în sine și nu fiindcă ex-ministrul Viorel Gherciu nu susținea inițiativa ca Universitatea Agrară să fie absorbită de Universitatea Tehnică. O spune Vladimir Bolea, invitat în cadrul ediției din 13 septembrie a emisiunii „Freedom” cu Dorin Galben, de la TV8.

„S-a luat decizia de fortificare din punct de vedere politic a funcției în sine și de dat un suflu, pentru că nivelul de crize care veneau și erau ușor de prevăzut”, a subliniat ministrul.

Acesta a accentuat că reforma universităților nu a avut nicio legătură cu revocarea lui Gherciu. Totodată, a menționat că absorbția Universității Agrare de Universitatea Tehnică a fost benefică.

„Categoric nu și eu consider, eu am prins finalul acestei reforme, dar vreau să spun că din ce văd eu acum sau ce am văzut ulterior, în curs învățau doi oameni la profesiile agrare. În patru ani de studii, 11 sau 12 oameni, asta este nesemnificativ.

Formarea acestor trei facultăți în cadrul UTM, a salvat studiile și știința agrară în Republica Moldova de la un colaps total absolut, pentru că era într-o derivă, într-o decădere. Noi vorbim despre un corp profesoral de înaltă calitate, care în marea lor majoritate, se vor regăsi la Universitatea Tehnică”, a precizat ministrul Agriculturii.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?