Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține prelungirea stărgii de urgență

20 apr. 2022,, 12:49   Politică
1859 0

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) nu va susține solicitarea guvernării de a prelungi starea de urgență în țară.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, la NTV Moldova, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

”Starea de urgență ajută autoritățile să gestioneze, să intervină cu finanțări, atunci cînd este nevoie de finanțat un raion sau primărie, atunci cînd trebuie asigurat un regim flexibil la vamă ca să intre refugiații. Am votat cu bunul simț, am mers în teritoriu și am fost în prima linie.

Cu părere de rău, am primit rezultatul cu filaj, cu dosare, cu presiuni, cu cenzură, cu dictatură și sigur în viitor nu vom mai susține această stare de urgență.

Noi nu am votat starea de urgență ca ei să rectifice bugetul și să aloce mai mulți bani pentru propriile ministere, Curtea Constituțională sau SIS.


Noi am votat ca banii să fie folosiți acolo unde trebuie să fie folosiți, în susținerea cetățenilor, dar nu a instituțiilor care se află la cheremul PAS sau al Maiei Sandu”, a declarat Batrîncea.

Reamintim că premierul Natalia Gavrilița a declarat că va merge în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență care urmează să expire în data de 24 aprilie.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?