Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar putea iniția organizarea unui referendum

17 feb. 2022,, 12:21   Politică
4239 16

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va iniția procesul de evaluare a politicilor guvernării, la care vor participa cetățenii din toate localitățile țării, iar dacă rezultatul va fi negativ, va iniția colectarea semnăturilor pentru alegeri sau referendum.

Declarația a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, transmite Noi.md cu referire la jurnal.md.

„Conducerea țării trebuie să fie supusă unei evaluări din partea cetățenilor. Anume acest proces va fi inițiat de Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor. Noi am înțeles deja că cetățenii au o atitudine negativă față de reformele inițiate de acest Guvern, oamenii nu mai au încredere în acest Guvern, de aceea vom iniția procedura de demitere în Parlament. Totodată, populația urmează să dea o apreciere activității Parlamentului și președintelui Maia Sandu”, a declarat Batrîncea la NTV Moldova.

„Noi preconizăm să aflăm opinia cetățenilor din toate localitățile țării. În cazul în care va fi dată o notă negativă, avem pîrghiile constituționale cu ajutorul cărora oamenii pot lua o decizie, acestea sunt ori alegerile, ori referendumul. Ne vom consulta cu cetățenii și nu este exclus că vom iniția și colectarea semnăturilor pentru anumite inițiative. Nu este exclus că va fi și un referendum. Dar, repet, nu vom avea o agendă partinică, ci una națională”, a adăugat secretarul executiv al PSRM.

PSRM și PCRM au anunțat, miercuri, despre crearea Blocului politic al Comuniștilor și Socialiștilor cu sloganul „Împreună salvăm țara”. Blocul își propune să devină platforma națională de opoziție.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?