X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Blocul ACUM va înainta o moțiune de cenzură împotriva unui ministru din Guvernul Chicu

29 noi. 2019,, 07:30   Politică
5862 1

Deputații din fracțiunile Blocului ACUM vor înainta astazi o moțiune de cenzură împotriva unui ministru din Guvernul Chicu. Este vorba despre ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Mihai Popșoi, la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Potrivit lui Mihai Popșoi, motiv pentru înaintarea moțiunii de cenzură împotriva ministrului Apărării este o declarație făcută de către Victor Gaiciuc, în care acesta i-a numit pe luptătorii din Donbas „eroi”. „Și-a dat pe față faptul că împărtășește valorile luptătorilor din Donbas, pe care-i consideră eroi”, a spus Popșoi.

Întrebat dacă democrații vor susține această moțiune, deputatul Vladimir Cebotari, prezent și el în studioul TV8, a spus că mai întîi trebuie să se consulte cu colegii din fracțiune pentru a putea oferi un răspuns concret, dar, în opinia lui, această decizie a Blocului ACUM este incorectă, or, despre declarația lui Gaiciuc se știa încă în perioada cînd ACUM și PSRM se aflau într-o majoritate.

La rîndul său, Mihai Popșoi a spus că cei din Blocu ACUM au aflat despre această declarație a noului ministru al Apărării, după învestirea lui în funcție.


Declarația scandaloasă a lui Victor Gaiciuc a fost făcută acum aproximativ un an, în cadrul unui eveniment de la Academia de Științe. Vom solicita mîine replica ministrului la acest subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?