Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Blocul ACUM cere o întrevedere cu Gheorghe Petic în închisoare

24 apr. 2019,, 11:50   Politică
2659 1

Șapte deputați din Blocul ACUM au solicitat o întrevedere cu Gheorghe Petic, deținut în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Aceștia au expediat o notificare către conducerea penitenciarului, prin care o informează că vor efectua o vizită în instituția de detenție vineri, 26 aprilie, făcînd referire la articolul 181, aliniatul 1 din Codul de executare al Republicii Moldova, care stipulează că deputații au dreptul să viziteze instituțiile penitenciare fără permisiune specială.

Din grupul de deputați fac parte: Chiril Moțpan, Octavian Țîcu, Radu Marian, Inga Grigoriu, Alexandru Slusari, Mihai Popșoi și Liviu Vovc. Aceștia solicită suportul conducerii penitenciarului privind organizarea vizitei.

Acum o zi, avocatul lui Gheorghe Petic a declarat că acesta ar fi fost bătut în Penitenciar, pentru că ar fi încălcat disciplina. Administrația Națională a Penitenciarelor a respins acuzațiile și a spus că Petic a încălcat regimul și sancțiunea i-a fost aplicată conform legii.

Fostul polițist de frontieră este deținut în Penitenciarul nr. 13, după ce acum o lună a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, Petic este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întîmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?