TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Blocul ACUM, pregătit să sprijine două inițiative de la PSRM

Blocul ACUM, pregătit să sprijine două inițiative de la PSRM

Blocul politic ACUM şi-a exprimat disponibilitatea să sprijine două iniţiative legislative propuse de Partidul Socialiştilor (PSRM).

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta se arată în infograficul publicat pe pagina oficială a blocului. Este vorba de măsuri sociale precum indexarea pensiilor de două ori pe an şi suport pentru familiile din Moldova.

Opoziţia de dreapta însă a subliniat că "este imposibilă o coaliţie clasică între două formaţiuni care propun modele de dezvoltare total diferite: ACUM optează pentru modelul european, bazat pe principiile statului de drept, economie concurenţială şi respectarea drepturilor omului, în timp ce PSRM optează pentru un model eurasiatic, promovînd valorile autocratice susţinute de Putin".


Blocul consideră că "un guvern susţinut de ACUM şi PSRM nu are nicio şansă să fie eficient, atîta timp cît justiţia şi instituţiile de forţă rămîn controlate.

De aceea, ACUM propune în planul său un şir de paşi concreţi: asigurarea funcţionalităţii legislativului prin alegerea candidatului ACUM în calitate de preşedinte al Parlamentului, fapt ce va spori nivelul de încredere între formaţiuni.

Apoi urmează votarea pachetului antioligarh, care va fi un pas important pentru eliberarea ţării din captivitate şi oferă garanţia că prioritatea ambelor formaţiuni este lupta împotriva regimului oligarhic. Al treilea pas este demisia speakerului numit de ACUM.

Potrivit reprezentanţilor blocului, după aceasta, părţile urmează să iniţieze discuţii pentru atingerea unui compromis în vederea învestirii unui Guvern ACUM".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load