Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Blocul ACUM l-a felicitat pe Zelenski şi pe cetăţenii Ucrainei

22 apr. 2019,, 17:10   Politică
3249 6

Blocul politic ACUM, din care fac parte Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma DA, l-a felicitat pe Vladimir Zelenski cu ocazia „victoriei convingătoare” în turul doi alegerilor prezidenţiale din Ucraina.

Potrivit agenției INFOTAG, pe pagina oficială a blocului pe reţelele sociale, reprezentanţii opoziţiei de dreapta au felicitat şi poporul ucrainean „pentru votul dat împotriva corupției și oligarhiei”.

„Salutăm modul liber și corect în care s-au desfășurat alegerile, chiar și în condițiile dramatice în care se găsește statul vecin. Pe această cale, adresăm felicitări noului președinte ales, Volodymyr Zelensky, pentru victoria convingătoare în aceste alegeri”, se arată în mesaj.

„Mizăm mult pe parteneriatul strategic cu Ucraina democratică în scopul asigurării securității și stabilității regionale, combaterii criminalității transfrontaliere și implementării standardelor și valorilor europene în societățile noastre”, susţine blocul ACUM.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina a avut loc duminică, 21 aprilie. Alegerile au fost cîștigate de showmanul Vladimir Zelenski, care a obținut peste 73% din voturi, iar actualul președinte Petro Poroșenko – mai puțin de 25%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?