TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Biserica Ortodoxă din Moldova îl prăznuiește pe Sfîntul Voievod Ștefan cel Mare

Astăzi, în ziua canonizării Domnitorului Ștefan Cel Mare și Sfînt, Biserica Ortodoxă din Moldova îl prăznuiește pe Sfîntul și Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare.

În această zi, președintele țării, Igor Dodon, a participat la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților proslăviți pe meleagurile Moldovei”, din municipiul Chișinău.

„În acest an se împlinesc 28 de ani de la canonizarea lui Ștefan cel Mare și 563 de ani de la înscăunarea Marelui Domnitor al Moldovei. Ștefan cel Mare a fost un apărător și promotor al religiei creștine și un mare ctitor de lăcașuri sfinte.

Amintesc că, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, anul 2018 a fost declarat Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, în scopul sporirii interesului societății față de istoria și cultura Moldovei, a promovării valorilor pe care le-a lăsat Ștefan nouă drept moștenire și în semn de înaltă recunoștință a rolului Marelui Domnitor în istoria statului moldovenesc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load