X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Biroul Politici de Reintegrare se distanțează de opinia șefului său adjunct privind „federalizarea”

28 iul. 2022,, 14:56   Politică
3831 0

Biroul Politici de Reintegrare nu împărtășește opinia adjunctului șefului instituției, Nicolae Țveatcov, care a spus că nu este nimic rău în cuvîntul „federalizare”, deși în Moldova a devenit „injurie” în raport cu reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit informației oferite NM de către Birou, Țveatcov va trebui să prezinte explicații publice.

„Opinia exprimată nu reflectă opinia Guvernului sau a Biroului Politici de Reintegrare. În acest sens, acest angajat va trebui să vină personal cu explicațiile relevante”, au declarat reprezentanții Biroului într-un comentariu pentru NM.

Aceștia au menționat că modelul de soluționare a conflictului transnistrean trebuie să respecte în mod obligatoriu Constituția, legea privind statutul juridic special al malului stîng, suveranitatea și integritatea teritorială a țării în limitele recunoscute internațional.

Biroul a mai subliniat că vede soluționarea conflictului transnistrean doar printr-o „soluție pașnică și politică ce ar contribui la refacerea unui spațiu unic între ambele maluri ale Nistrului, la democratizarea și demilitarizarea regiunii transnistrene, la consolidarea statalității și implementarea deplină a obligațiilor strategice ale țării în domeniul politicii interne și externe”.

Cu o zi înainte, Nicolae Șveatcov, adjunctul șefului Biroului Politici de Reintegrare, spunea că nu este nimic rău în cuvîntul „federalizare”, dar în Moldova, în ceea ce privește soluționarea conflictului transnistrean, acesta a devenit o „injurie”. Potrivit lui Șveatcov, repartizarea puterilor între malul drept și cel stîng va avea inevitabil elemente ale unei structuri federale, chiar dacă nu se va numi astfel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?