X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Biroul Politici de Reintegrare: „Chișinăul nu are intenții de a agrava situația”

29 iun. 2022,, 18:00   Politică
2517 0

Biroul Politici de Reintegrare declară că autoritățile moldovenești nu au intenția de a agrava sau complica situația regională deja dificilă și le solicită reprezentanților Tiraspolului „să se abțină de la declarații și comentarii publice care induc în eroare și agravează artificial situația”.

Așadar, la solicitarea NM, Biroul Politici de Reintegrare a Moldovei a comentat declarația adoptată de Consiliul Suprem al Transnistriei.

„Subliniem încă o dată că Chișinăul se angajează exclusiv în abordarea unei reglementări pașnice și politice, promovînd în același timp măsuri de consolidare a încrederii și eliminînd barierele artificiale între ambele maluri ale Nistrului”, se arată în comentariul Biroului.

De asemenea, instituția menționează că, avînd în vedere conflictul nerezolvat și lipsa temporară de control asupra situației din regiune de către autoritățile constituționale, în ultimii 30 de ani, eforturile autorităților moldovenești, împreună cu partenerii internaționali, vizează realizarea unui plan cuprinzător, soluționarea pașnică și durabilă a conflictului transnistrean, pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în limitele sale recunoscute internațional.

Reamintim că, la 29 iunie, deputații din regiunea transnistreană au aprobat o declarație în care afirmă că Transnistria este angajată pentru neutralitate și menținerea păcii. De asemenea, deputații locali au făcut apel la țările vecine să prevină escaladarea situației din această regiune.


Potrivit autorităților din stînga, „militarizarea” Moldovei ar putea crea impedimente în dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Facem apel la conducerea Republicii Moldova să abandoneze orice planuri de militarizare a statului lor. Credem că implementarea lor nu contribuie la construirea încrederii din partea Transnistriei și nu va contribui la asigurarea păcii și stabilității pe malurile Nistrului”, se arată în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?