Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Biroul Permanent va fi completat cu un deputat de la BeCS

5 aug. 2021,, 13:30   Politică
3041 0

Biroul Permanent al Parlamentului va fi completat cu un membru din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, astfel în total vor fi 13.

Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-un interviu pentru Europa Liberă. Acesta a precizat că la următoarea ședință a Legislativului componența va fi modificată.

„În ședința următoare vom corecta acea scăpare legată de numărul de membri ai opoziției în Parlament. O să mărim cu un membru, deci o să fie nu 12, dar 13 în Biroul Permanent. Noi nu o să mergem să ascundem sub preșă anumite greșeli, aduceți argumente, le recunoaștem, mergem să le corectăm în timp real”, a spus Grosu.

Speakerul Parlamentului, Igor Grosu, a admis că, în timpul alegerii Biroului Permanent s-a produs o greșeală. Acesta a declarat că este gata să discute cu cei de la BECS pentru a corecta eroarea. Reacția vine în contextul anunțului făcut de Igor Dodon, privind intenția de a ataca la CC decizia prin care a fost format Biroul Permanent.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională decizia prin care a fost format Biroul Permanent. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon, în opinia căruia alegerea „a fost făcută cu încălcarea procedurii de reprezentativitate a fracțiunilor”.


Biroul Permanent al Parlamentului urma să aibă 12 membri, dintre care 3 sînt din oficiu - speakerul și cei doi adjuncți ai săi.

În componența Biroului Permanent al Parlamentului intră din oficiu președintele Legislativului și vicepreședinții. Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului, iar deputatul PAS Mihai Popșoi și deputatul BECS Vlad Bătrîncea au fost aleși vicepreședinți ai Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?