Biroul permanent al Parlamentului a făcut totalurile activității sale

Biroul permanent al Parlamentului a făcut totalurile activității sale

În sesiunea de primăvară curentă, Biroul permanent al Parlamentului a adoptat 23 de hotărîri în cadrul celor 23 de ședințe în care s-a convocat. Datele se conțin în bilanțul statistic al procesului legislativ pentru sesiunea trecută.

În această perioadă a fost adoptată Hotărîrea pentru aprobarea Metodologiei de evaluare ex-post privind implementarea actelor legislative, Hotărîrea privind planul audierilor și al controalelor parlamentare efectuate de către comisiile permanente, Hotărîrea pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și funcționarea fondului arhivistic, administrarea și gestionarea depozitarului instituțional. De asemenea, a fost examinată și adoptată Hotărîrea privind desfășurarea la Chișinău a Conferinței Interparlamentare „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”, cea de instituire a Adunării Interparlamentare a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, precum și pentru aprobarea Regulamentului cu privire la activitatea Muzeului Parlamentului Republicii Moldova.                  

Biroul permanent este organul de lucru al Parlamentului şi se formează ţinîndu-se seama de reprezentarea proporţională a fracţiunilor în Legislativ. Din el fac parte, din oficiu, Preşedintele Parlamentului şi vicepreşedinţii. Componenţa numerică şi nominală a Biroului permanent se stabileşte la propunerea fracţiunilor parlamentare.

Biroul permanent al Parlamentului propune data convocării şedinţelor plenare, aprobă componenţa numerică şi nominală a delegaţiilor parlamentare, coordonează activitatea comisiilor permanente, întocmeşte proiectul ordinii de zi a şedinţelor plenare, aprobă planurile strategice de dezvoltare a Secretariatului Parlamentului. Hotărîrile Biroului permanent se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load