X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Biblie veche, gravată cu aur, descoperită în Turcia (FOTO)

6 feb. 2019,, 01:01   Externe
4592 0

O Biblie veche de 1.200 de ani, cu 34 de pagini gravate cu aur, a fost recuperată în Anatolia.

O Biblie veche de 1.200 de ani a fost descoperită în sud-estul Turciei în cadrul unei operaţiuni de combatere a contrabandei, a anunţat marţi biroul de presă al guvernatorului local, citat de DPA.

Trei suspecţi au fost reţinuţi în timp ce încercau să vîndă o carte străveche, luni, în oraşul Kayapinar, a anunţat biroul de presă al guvernatorului districtului Diyarbakir.

Biblia descoperită în cadrul acestei operaţiuni are 34 de pagini gravate cu aur.

Şase suspecţi au fost reţinuţi în arestul Poliţiei, au precizat autorităţile locale, care nu au furnizat însă alte detalii suplimentare, potrivit Agerpres.

Provincia Anatolia deţine numeroase situri sfinte venerate de creştini, iar autorităţile turce încearcă să reducă numărul tentativelor de contrabandă cu artefacte antice.

În Istanbul, capitala culturală a Turciei, Hagia Sophia - important obiectiv turistic - este o fostă biserică ortodoxă care, în trecut, a fost cea mai mare biserică a creştinătăţii. A fost transformată de turci în moschee în 1453 şi, apoi, într-un muzeu, în 1935.

Creştinii alcătuiesc o mică minoritate din populaţia predominant musulmană a Turciei, o ţară cu 82 de milioane de locuitori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?