X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Belarus apreciază poziția Republicii Moldova privind păstrarea neutralității

3 mar. 2022,, 10:15   Politică
3356 0

Belarus apreciază înalt poziția Republicii Moldova cu privire la păstrarea principiului neutralității constituționale și, la rîndul său, confirmă absența unei amenințări la adresa securității Republicii Moldova din partea Republicii Belarus.

Acest lucru este menționat în comentariile Ambasadei Republicii Belarus în Republica Moldova.

Datorită răspândirii informațiilor false în spațiul informațional moldovenesc, Ambasada Belarusului în Moldova informează că militarii din Belarus își îndeplinesc obligațiunile numai în interiorul granițelor Republicii Belarus și nu participă la operațiunea militară specială a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

În cadrul ședinței Consiliului de Securitate al Republicii Belarus, au fost discutate problemele localizării forțelor și mijloacelor belaruse și ucrainene pe teritoriul care se învecinează cu Belarus. Republica Belarus, ca și pînă acum, își menține rolul de pacificator în organizarea și desfășurarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina.

"Partea belarusă va continua să depună toate eforturile pentru păstrarea și dezvoltarea relațiilor de prietenie cu Republica Moldova", a declarat Ambasada Republicii Belarus în Republica Moldova într-un comentariu.


2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?