X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BECS va depune o contestaţie la CEC

13 iul. 2021,, 09:50   Politică
3884 7

Lichidarea Centrului Naţional Anticorupţie şi formarea unei noi structuri după modelul Direcției Anticorupție din România sînt printre primele schimbări pe care urmează să le inițieze viitoarea fracțiune parlamentară a Partidului Acţiune şi Solidaritate. Noua structură va investiga cazurile de corupţie în rîndul deputaţilor, miniştrilor, procurorilor şi judecătorilor. Declaraţia a fost făcută de deputatul PAS, Vladimir Bolea.

"În programul nostru era ca proiect ca CNA va fi dizolvat şi va fi formată Procuratura Anticorupţie care se ocupa cu corupţia mare, va fi reformat după modelul DNA. De toţi ceilalţi, corupţia, cu siguranţa, este cancer al societăţii, de asta se va ocupa, cu siguranţă, şi poliţia, şi Procuratura", a declarat Vladimir Bolea.

Vladimir Bolea a mai declarat că membrii PAS se vor întruni marți pentru a discuta componența viitorului Guvern.

"Urmează să vorbim în detalii, să ne prezinte. Dar mai întîi trebuie să fie prima adunarea de constituirea a Parlamentului. Din punct de vedere legal, noi sperăm că cel puţin în prima săptămînă a lunii august Republica Moldova să aibă un Guvern", a spus Bolea.

Invitat în cadrul aceleiași emisiuni, socialistul Vasile Bolea a menționat că Blocul PCRM-PSRM va fi activ în noul Parlament. Bolea are și o explicație pentru rezultatul slab obținut la alegerile anticipate.


"Unele greşeli pe care le făceau unii miniştri se răsfrîngeau asupra noastră, a deputaţilor. Atunci cînd întreaga ţara este sufocată şi cu greu trece prin această pandemie, cineva în calitate de prim-ministru organizează fel de fel de festivaluri. Vorbesc despre domnul Ion Chicu", .

Vasile Bolea a mai anunţat că Blocul PCRM-PSRM va depune o contestaţie la CEC privind încălcările depistate în perioada campaniei electorale.

" Încălcarea hotărîrilor Curţii Constituţionale şi implicarea Preşedinţiei în campania electorală, finanţări din străinătate prin intermediu a sutelor de ONG-uri. Utilizarea sursei administrative. - Această eventuală contestaţie ar putea duce la invalidarea alegerilor? - Nu cred, dar noi trebuie să fixăm unele lucruri."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?