Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BECS propune PAS semnarea unui angajament față de cetățeni

4 iun. 2021,, 14:45   Politică
3034 10

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a propune Partidului Acțiune și Solidaritate să semneze un angajament comun față de cetățeni, care conține mai multe „promisiuni esențiale”, a menționat într-un briefing de presă secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea. Reprezentanții Blocului au semnat astăzi documentul, transmite IPN.

Potrivit angajamentului public, semnatarii acestuia își asumă responsabilitatea că în viitorul Parlament nu vor promova legi și reforme anti-sociale, anti-populare, care să ducă la degradarea țării. În mod special, promit să nu majoreze vîrsta de pensionare, să nu lichideze raioanele ca formă administrativ-teritorială, precum și să nu reducă numărul de primării din țară, dar și să nu admită sub nicio formă vînzarea pămîntului agricol pentru cetățenii străini sau companiile străine. Vlad Batrîncea spune că documentul poate fi completat cu acele dispoziții care vor contribui la îmbunătățirea situației social-economice din țară.

Potrivit socialistului, anume aceste angajamente, deoarece statul Republica Moldova trebuie să fie un stat care promovează politici sociale și pentru ei, socialiști, este important ca statul să nu-și bată Joc de cei care au contribuit prim munca lor, pe parcursul vieții, la dezvoltarea Republicii Moldova. „Știm că colegii se ascund după paravanul anumitor promisiuni foarte înguste, ei se axează fie pe o agendă externă, fie pe una de partid, dar încă o dată aducem aminte că în Republica Moldova, înafara de partenerii externi, înafara de rețelele de socializare mai există cetățeni cu problemele lor și mai există localitățile din Republica Moldova”, a declarat Vlad Batrîncea.

Secretarul PSRM susține că BECS vrea să aibă o discuție cît mai largă pe perspectiva localităților din țară, iar cetățenii au dreptul să cunoască ce reforme vor fi promovate în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?