Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

BCS se pregătește de alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei

2 sep. 2021,, 17:39   Politică
2020 2

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei se apropie cu pași rapizi.

Liderul PSRM, Igor Dodon, anunță că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor participă la alegeri pe o listă comună, fiind desemnați candidați în 21 de circumscripții electorale”. Acesta precizează că BCS susține suplimentar mai mulți candidați independenți care candidează cu sprijinul lor politic.

Într-o postare pe Telegram, Igor Dodon spune că în țară „a început un nou sezon politic și Partidul Socialiștilor își intensifică activitatea”. În acest sens, astăzi a mers în Autonomia Găgăuză, unde a avut întrevederi cu stafful PSRM din Comrat, Ceadîr-Lunga și Vulcănești. În special, au discutat despre alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei, care vor avea loc pe 19 septembrie.

„Consider că acest scrutin este foarte important atît pentru autonomie, cît și pentru Moldova în general. La fel ca și la alegerile parlamentare, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor participă la alegeri pe o listă comună, desemnînd candidați în 21 de circumscripții electorale, precum și susține suplimentar mai mulți candidați independenți care candidează cu sprijinul nostru politic.

Este foarte important ca în rezultatul acestor alegeri, să obținem consolidarea forțelor sănătoase și să formăm majoritatea în parlamentul regional de legislatură nouă, în special ținînd cont de presiunea tot mai mare asupra Autonomiei Găgăuze din partea conducerii de vîrf a Republicii Moldova”, a spus liderul PSRM.


PSRM și PCRM au decis că vor participa într-un bloc și la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei. PSRM și PCRM a mers împreună și la scrutinul parlamentar, unde s-au ales cu 27% dintre voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?