Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

BCS nu va participa la ședința comună a parlamentelor Republicii Moldova și României

16 iun. 18:45   Politică
1804

Deputații din fracțiunea blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ignora viitoarea sesiune comună a parlamentelor Republicii Moldova și României, considerînd-o un eveniment neconstituțional, relatează Noi.md.

După cum se menționează în declarația BCS, în primul rând, astfel de evenimente nu au precedente în practica mondială și, în opinia lor, pe lîngă caracterul evident anticonstituțional, această acțiune ceremonială demonstrativă, de fapt, ar însemna o recunoaștere publică a incapacității guvernării Moldovei de a soluționa în mod independent problemele și soarta propriei țări.

De asemenea, aceasta denotă necesitatea acută de a transmite soluționarea problemelor interne ale Moldovei sub un control extern direct.

Potrivit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, concluzia principală pe care o putem face constă în faptul că este vorba despre un fel de „repetiție” a Sfatului Țării din anul 1918, la care visează autoritățile actuale, dar, în realitate, este vorba despre o trădare națională.

Comuniștii și Socialiștii au menționat că singurul purtător al suveranității țării noastre este poporul Moldovei, iar suveranitatea națională, statalitatea constituie patrimoniul, produsul progresului istoric și al aspirațiilor seculare ale poporului multietnic al Moldovei. Suveranitatea, statul, poporul - nu sunt și nu pot fi obiectul unor înțelegeri ascunse și negocieri politice.


În acest sens, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ignora ședința comună a parlamentelor Republicii Moldova și României, considerînd-o un eveniment neconstituțional.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав