Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

BCS nu va participa la ședința comună a parlamentelor Republicii Moldova și României

16 iun. 2022,, 18:45   Politică
3007 0

Deputații din fracțiunea blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ignora viitoarea sesiune comună a parlamentelor Republicii Moldova și României, considerînd-o un eveniment neconstituțional, relatează Noi.md.

După cum se menționează în declarația BCS, în primul rând, astfel de evenimente nu au precedente în practica mondială și, în opinia lor, pe lîngă caracterul evident anticonstituțional, această acțiune ceremonială demonstrativă, de fapt, ar însemna o recunoaștere publică a incapacității guvernării Moldovei de a soluționa în mod independent problemele și soarta propriei țări.

De asemenea, aceasta denotă necesitatea acută de a transmite soluționarea problemelor interne ale Moldovei sub un control extern direct.

Potrivit Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, concluzia principală pe care o putem face constă în faptul că este vorba despre un fel de „repetiție” a Sfatului Țării din anul 1918, la care visează autoritățile actuale, dar, în realitate, este vorba despre o trădare națională.

Comuniștii și Socialiștii au menționat că singurul purtător al suveranității țării noastre este poporul Moldovei, iar suveranitatea națională, statalitatea constituie patrimoniul, produsul progresului istoric și al aspirațiilor seculare ale poporului multietnic al Moldovei. Suveranitatea, statul, poporul - nu sunt și nu pot fi obiectul unor înțelegeri ascunse și negocieri politice.


În acest sens, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor ignora ședința comună a parlamentelor Republicii Moldova și României, considerînd-o un eveniment neconstituțional.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?