Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

BCS a boicotat ședința solemnă a Parlamentului

11 noi. 2022,, 10:45   Politică
2472 0

Blocul Comuniștilor și Socialișitol a boicotat ședința solemnă a legislativului Republicii Moldova în care președintele Parlamentului Uniunii Europene, Roberta Metsola a ținut un discurs.

”Partidul Socialiștilor este împotriva ignorării opoziției parlamentare în cooperarea interparlamentară. Din acest motiv PSRM nu va participa la ședința de astăzi a Parlamentului, în cadrul căreia președintele Parlamentului European va rosti un discurs. Partidul Socialiștilor consideră cooperarea interparlamentară un element important în procesul de stabilire a unor relații de calitate atât cu alte țări, cât și în cadrul organizațiilor internaționale (CSI, UE etc). În acest sens, vizita președintei Parlamentului European în Republica Moldova ar putea da un impuls suplimentar dezvoltării relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, se arată într-o notă emisă presei de către PSRM.

Potrivit formațiunii, având în vedere viteza cu care degradează situația din țară în domeniul justiției, libertății de exprimare, represiunile politice și colapsul socio-economic iminent, PSRM consideră oportun ca informația despre starea adevărată a lucrurilor să fie subiect de discuție între șeful Parlamentului European și, cel puțin, partidele parlamentare.

”Cu regret, reprezentanții Parlamentului European au ignorat un asemenea dialog. Din acest motiv Partidul Socialiștilor nu va participa la ședința demonstrativă de astăzi a Parlamentului în cadrul căreia președinta Parlamentului European va rosti un discurs. PSRM va continua să lucreze în raioane, alături de cetățenii țării”, notează PSRM.

12
1
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?