X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Batrîncea vs ANI: „Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”

2 aug. 2022,, 11:57   Politică
3897 0

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și vicepreședintele Paramentului, Vlad Batrîncea a venit cu o reacție după ce a fost stabilit de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) cu o diferență de peste 700.000 de lei între venituri și cheltuieli, subliniind că „adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”.

„Am examinat așa numitul act de constatare al ANI și am stabilit că este un act bazat exclusiv pe percepții subiective și nu pe circumstanțe de fapt și de drept. Mai exact, sînt afirmații greșite care nu corespund realității. Este un act care distorsionează realitatea și creează premise pentru a mă învinui în fapte pe care nu le-am comis. Niciodată nu am ascuns și nu am de gînd să ascund averea mea. Tot ce am este la vedere și este declarat conform legii”, a declarat Batrîncea, transmite cotidianul.md.

Socialistul se arată deranjat că „interpretările eronate” îi aduc „un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean”.

„Afirm categoric că nu duc o viață de lux, trăiesc modest, nu dețin conturi bancare și nici mașini nu am. Apartamentul în care locuiesc este singura proprietate pe care o dețin și pentru care mai am de achitat ipoteca încă mulți ani înainte. Regret interpretările eronate, care, pe lîngă faptul că nu sînt bazate pe fapte, îmi aduc un prejudiciu de imagine în calitate de politician și cetățean”, a mai spus Batrîncea.

În opinia deputatului, scopul de bază al acestei acțiuni, este „atacul mediatic împotriva mea și a echipei PSRM”.


„Acest episod nejustificat și lipsit de fond se înscrie în campania de denigrare și atac la adresa opoziției. Adevărul am să-l apăr în instanța de judecată”, a conchis socialistul.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința deputatului și secretarului Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSM) Vlad Batrîncea. Acesta ar fi admis o diferență de peste 713.000 de lei între veniturile obținute și cheltuielile realizate, potrivit controlului averii pentru anul 2019, inițiat în baza unei sesizări.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?