Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Bătrîncea s-a expus la APCE împotriva legalizării căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex (VIDEO)

11 oct. 2018,, 18:19   Politică
3148 0

În cadrul sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), deputatul PSRM Vlad Batrîncea a criticat dur rezoluţia în sprijinul legalizării căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex, în ţările-membre ale Consiliului Europei.

În discursul său, deputatul a remarcat că Republica Moldova a fost pusă într-o situație delicată, întrucît valorile poporului și prevederile Constituției moldovenești sînt bazate pe familia tradițională.

„A venit timpul ca acest atac organizat asupra institutului familiei tradiționale să fie oprit. Sîntem de părere că institutul familiei trebuie apărat. Noi vedem care este situația demografică în Europa. Dacă nu vor fi stopate aceste tendințe, peste 50 de ani Europa ar putea pur și simplu să dispară”, a spus Bătrîncea.

Gestul a fost salutat de președintele Igor Dodon. “Este o poziţie împărtăşită nu doar de mine şi de Partidul Socialiştilor, ci şi de majoritatea absolută a cetăţenilor Moldovei”, a reacționat el.

Igor Dodon a făcut referire la prevederile din Constituţia Republicii Moldova: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. sînt convins că aşa a fost, este şi va fi!, a conchis Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?