X 
Cutremure stiri: 508

Batrîncea: „Războiul trebuie oprit”

14 iun. 2022,, 13:41   Politică
4143 0

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, și-a exprimat punctul de vedere pe tema celor mai incitante probleme pentru Republica Moldova astăzi. În emisiunea „Главный вопрос с Юлией Федоровой”, deputatul a discutat despre inflație, criza gazelor și conflictul militar din Ucraina, transmite Noi.md.

Întrebat de prezentatoare cine este de vină pentru inflația rapidă, Batrîncea a declarat că aceasta este o vină comună care revine tuturor responsabililor de reglementarea prețurilor în Moldova:

"Astăzi, Ministerul Finanțelor, Guvernul și Banca Națională nu fac nimic pentru a oferi economiei împrumuturi ieftine. Este o vină comună. Nu vedem nicio singură soluție radicală, nicio singură propunere, niciun singur plan anti-criză.

Există o singură concluzie și un principiu: De a cumpăra acolo unde este mai ieftin. A lupta, a căuta canale, a căuta contacte, dar de a adue gaz, electricitate la cel mai mic preț. Aceasta este cheia funcționării economiei și stabilității sociale în țară”.

Cu privire la întrebările legate de război, Batrîncea a spus că speră în viitorul apropiat la încheierea conflictului militar din Ucraina și la reconcilierea ambelor părți:


"Totul este temporar. Pacea vine întotdeauna după orice război. Ne dorim o pace rapidă între Rusia și Ucraina, pentru că le considerăm popoare fraterne, credem că războiul trebuie să înceteze, că este necesar să se negocieze și să se acorde prioritate diplomației. Este foarte important pentru Republica Moldova, pentru ca acest conflict, care ne pune direct presiune asupra noastră, să înceteze cît mai curînd”.

10
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав