X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Batrîncea: "Președintele ar trebui să se concentreze asupra problemelor interne ale țării"

3 noi. 2021,, 07:43   Politică
4480 3

În toate acțiunile și declarațiile sale, Președintele Republicii trebuie să se ghideze de interesele naționale ale Republicii Moldova, să găsească soluții la întrebările și problemele țării noastre, dar nu ale altor state.

Această opinie a fost exprimată de vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova, Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii "Interviul Săptămânii" pe canalul Primul în Moldova, transmite Noi.md cu referire la aif.md

"Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ar trebui să se concentreze pe problemele noastre interne și să caute soluții la acestea. Gazul, soluția problemei transnistrene, agricultura, industrializarea, plecarea cetățenilor din țară, astfel încît să avem întreprinderi, să avem bani pentru întreținerea școlilor noastre, care continuă să se închidă, iar bani pentru salariile pedagogilor nu sînt – despre asta ar trebui să vorbească astăzi Maia Sandu, indiferent unde se află: la Kyiv, Moscova sau în capitalele europene. Dar, din păcate, ea se conduce foarte des de pozițiile altor persoane și rezolvă problemele altor persoane fără a le rezolva pe ale sale. Ea trebuie să înțeleagă că este președintele Republicii Moldova, și nu al unor state vecine", a spus Vlad Batrîncea.
Vicepreședintele Parlamentului s-a plîns și pe faptul că Maia Sandu nu a recunoscut statutul de observator al Republicii Moldova în UEE.

"În ce constă problema aflării ei în cadrul UEE în calitate de președinte al Republicii Moldova, care este contradicția? Unde este pragmatismul promis în relația cu toată lumea?", a adăugat Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?