Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Batrîncea, moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, nu este justificată

13 feb. 2020,, 13:42   Politică
3308 3

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea spune că moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, nu este justificată, iar obiecțiile prezentate sînt față de Ciocoi ca persoană, și nu față de politicile ministerului.

„Referitor la moțiunea simplă, a fost mai mult o declarație de presă, politică, decît un act juridic. Subiectele comunicate în cadrul ședinței plenare nu au avut un caracter de moțiune, ci a fost un șir de obiecții față de persoana domnului ministru, nu am auzit argumente plauzibile ca să putem vorbi despre politici ale ministerului. Moțiunile simple sînt înaintate asupra politicilor și nu a persoanelor. Vom veni cu o informație suplimentară în acest sens”, a declarat Vlad Batrîncea, transmite NOI.md cu referire la unimedia.info.

În opinia parlamentarului socialist, trăim într-un stat care pretinde a fi democratic: „Noi toți, și deputații și miniștrii, și cetățenii, avem dreptul să ne expunem anumite viziuni și să dăm aprecieri, inclusiv domnul Ciocoi, care a venit cu anumite argumentări vizavi de poziția sa. Avem o societate polarizată, în care sînt mai multe viziuni, și față de acel conflict de pe Nistru, eu am considerat că a avut loc un conflict fratricid și el ar putea fi fost evitat dacă nu ar exsta anumiți politicieni care au luat unele decizii politice în pripă și au încercat să forțeze nota. Pe ambele maluri ale Nistrului trăiește un singur popor, este Republica Moldova, sînt frați, rude. Considerăm că poate și trebuie să fie găsită o soluție și politică, și economică, și socială, de reîntregire a țării. Se fac foarte multe declarații care îngrădesc posibuilitatea de a găsi înțelegerea politică între cele două maluri ale Nistrului”.

Cît despre faptul că unii colegi de ai săi din fracțiunea PSRM ar fi acceptat să voteze moțiunea simplă, deputatul socialist pune la dubiu că acest lucru ar fi posibil: „Nu am detalii despre discuțiile domnului Moțpan cu alți colegi din PSRM, dar probabil este o manipulare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?