Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Batrîncea: "Moldova și China au relații de colaborare și prietenie sincere și deschise"

17 feb. 20:30   Politică
1772

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin.

În debutul întîlnirii, vicespeakerul i-a urat ambasadorului bun venit în Republica Moldova și i-a dorit succes în activitatea diplomatică în țara noastră, informează Noi.md.

Vlad Batrîncea s-a arătat convins că activitatea Excelenței Sale, Yan Wenbin, va contribui la o evoluție frumoasă a raporturilor moldo-chineze și pe viitor.

”Republica Moldova are o atitudine foarte prietenoasă față de Republica Populară Chineză. Apreciem bunele noastre relații de colaborare și de prietenie care au un caracter sincer și deschis”, a relevat Batrîncea.

În contextul întrevederii, vicepreședintele Parlamentului a transmis autorităților și poporului chinez cuvinte de recunoștință pentru faptul că în toți cei 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între statele noastre, China mereu a fost alături de Moldova.


”Acest lucru a fost cu atît mai important pentru noi cînd ne-am confruntat cu pandemia de coronavirus. Mulțumim pentru ajutorul acordat în depășirea acestei crize”, a adăugat vicespeakerul.

În încheiere, Vlad Batrîncea a dat asigurări că va depune eforturi, inclusiv în calitate de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză, pentru păstrarea bunelor relații de colaborare și prietenie între țările noastre și pentru dezvoltarea ascendentă a acestora.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав