X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Batrîncea: "Legea privind separatismul" este o cale spre escaladare, dăunătoare pentru Moldova și integrarea europeană

9 feb. 2023,, 18:45   Politică
2522 0

Așa-numita "Lege privind separatismul" este o cale spre escaladarea conflictului de pe Nistru și de a continua tensiunile dintre Chișinău și Tiraspol.

O astfel de opinie a exprimat vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova din blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova la postul Exclusiv TV, relatează ntv.md

"Legea privind separatismul", precum și extinderea împuternicirilor SIS și transformarea lui într-un "baston de poliție", este o cale spre escaladare care nu ajută Republicii Moldova, nu ajută cetățenilor și nu ajută integrării europene.

Unii deputați ai Parlamentului strigă astăzi că cineva trebuie arestat. Toate acestea sînt riscuri. Cred că trebuie să găsim în noi suficientă înțelepciune pentru a nu urma agenda altcuiva, trebuie să acționăm în interesul național și să ne unim țara, pentru ca Moldova să fie un partener normal atît pentru Occident, cît și pentru Est, pentru ca să putem asigura un nivel de trai normal pentru cetățenii noștri", a spus Batrîncea.

El a mai menționat că formatul" 5+2" nu funcționează, de aceea crește rolul dialogului dintre Chișinău și Tiraspol.


"Există toate premisele ca cele două maluri ale Nistrului să înțeleagă că este necesar să mergem împreună, că acest lucru este avantajos din punct de vedere economic, social, energetic. Este în avantajul oamenilor. În această perioadă de criză, diplomația este foarte importantă", consideră vicepreședintele Parlamentului.

16
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?