Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Batrîncea: "În septembrie vom iniția procedura de demitere a Guvernului"

3 sep. 2022,, 16:30   Politică
3425 0

Deputații Parlamentului Republicii Moldova din blocul Comuniștilor și Socialiștilor inițiază procedura de demitere a Guvernului Nataliei Gavrilița, iar acest lucru se va întîmpla deja în septembrie, cînd va începe sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Despre acest lucru a declarat vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii ”Tema” cu Liudmila Belcenkova", relatează a-tv.md.

El a reamintit că la sfîrșitul ultimei sesiuni parlamentare, deputații BCS au anunțat că în septembrie, cînd Parlamentul se va întoarce din vacanță, vor iniția procedura de demitere a Guvernului.

"Ne pregătim foarte bine pentru acest lucru. Avem un număr mare de argumente. Și credem că acest guvern ar trebui să plece", a spus Batrîncea.

În același timp, politicianul a subliniat că "astăzi marea majoritate, și a partidelor politice și a populației, va sprijini acest proces".


"Chiar dacă nu vom avea o majoritate parlamentară, vom fi activi, ofensivi și vom exprima cu voce tare problemele pe care acest guvern le creează", a subliniat Vlad Batrîncea.

El a spus că se așteaptă ca procedura inițiată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor pentru demiterea guvernului Gavrilița să fie susținută de unii deputați PAS.

"Chiar contez pe faptul că unii deputați ai partidului de guvernămînt ne vor sprijini", a spus Batrîncea.

El a precizat că în majoritatea parlamentară totul nu este atît perfect și nu toți deputații PAS împărtășesc deciziile luate de partidul de guvernămînt.

"Parțial este ironie, dar știu mulți deputați care nu au aprobat așa-numita reformă universitară și închiderea Universității Agrare. Cunosc cîțiva deputați care sunt nemulțumiți de rezultatele guvernului Gavrilița și de declarațiile ei. Întrebarea este: cît de independenți sînt ei și dacă sînt capabili să depășească starea mașinii de vot? Sînt capabili să gîndească și să acționeze independent și să dea dovadă de voință politică?", s-a întrebat Vlad Batrîncea.

Serviciul de presă al Guvernului nu a comentat deocamdată declarația lui Batrîncea privind intenția de a iniția procedura de demitere a Cabinetului de Miniștri.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?