X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Batrîncea, după întrevederea cu raportorii APCE: "Am ajuns la un consens"

25 iun. 2019,, 20:22   Politică
2689 1

Astăzi, 25 iunie, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din RM, Vlad Batrîncea, în componența delegației moldovenești, a avut o întrevedere cu raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ședința a avut loc la Strasbourg în cadrul sesiunii de vară a Adunăii Parlamentare a Consiliului Europei.

În timpul discuțiilor au fost discutate problemele curente și perspectivele de cooperare. În special, delegația moldovenească a mulțumit APCE pentru susținerea noii guvernări din țara noastră.

„Pe 9 iunie, cînd în Chișinău au avut loc evenimente istorice, observatorii APCE au prezentat o poziție clară, declarînd că ei susțin Parlamentul Republicii Moldova și Guvernul legitime. Au fost printre primii care au făcut o declarație similară, declanșînd astfel un lanț de alte reacții din partea comunității internaționale”, a remarcat Vlad Batrîncea.

De asemenea, deputatul socialist a anunțat că în viitorul apropiat Moldova va fi vizitată de către delegația APCE, care va evalua situația politică internă din Moldova.


„Am ajuns la un consens. În viitorul apropiat, delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei va vizita Moldova și vom continua activitățile și cooperarea noastră în cadrul angajamentelor pe care ni le-am asumat față de Consiliul Europei”, a spus Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?