Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Bătrîncea despre sancțiunile personale împotriva lui Plahotniuc și Șor (VIDEO)

23 iul. 2019,, 18:10   Politică
4160 1

Majoritatea parlamentară a elaborat o chemare în adresa comunității internaționale în care îi solicită introducerea unor sancțiuni personale împotriva oligarhului fugar, ex-președintelui Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și controversatului om de afaceri, Primarului orașului Orhei Ilan Șor.

Acest lucru a fost declarat în cadrul emisiunii „Polius” de pe postul de televiziune Accent Tv de către șeful fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Secretar executiv al PSRM Vlad Bătrîncea, relatează Noi.md.

„Trebuie să înțelegem că astăzi democrații de află în opoziție din punct de vedere politic, dar asta nu înseamnă că ei au încetat să mai fie o mafie, o sepie. Există o mulțime de grupuri lobby în Europa, Statele Unite, cu care democrații și Plahotniuc personal continuă să contacteze pe toate platformele internaționale, în toate instanțele, partidele politice.

Trebuie să ne amintim că, Plahotniuc continuă să fie vicepreședintele Internaționalei Socialiste - cea mai mare rețea politică internațională, care include, dacă nu mă înșel, partide din 156 de țări, majoritatea cărora - de guvernare.

Știm cu toții că, în campaniile electorale, aceștia și-au rezervat cele mai tari organizații de lobby. Prin urmare, acest apel al Parlamentului va fi, în primul rînd, un semnal puternic pentru toți partenerii internaționali, astfel încît aceștia să nu-i accepte pe Plahotniuc și pe democrați, să nu contacteze cu ei și să nu aprobe nici o poziție politică a democraților”, a menționat deputatul Vlad Batrîncea.


Socialistul a explicat că sancțiunile personale ar putea fi aplicate și asupra activelor oligarhilor, deoarece miliardul furat din sistemul bancar din Moldova a fost scos din țară.

„Sancțiunile personale înseamnă restricționarea circulației, limitarea contactelor și examinarea persoanei care figurează în sancțiuni, pînă la inițierea procedurilor penale. Toate acestea, desigur, trebuie inițiate. Sancțiunile personale pot fi aplicate în domeniul imobiliar, asupra conturilor bancare. Prin urmare, în acest caz, acesta lucru constituie și un semnal politic care taie tentaculele Partidului Democrat, inclusiv și anumite concluzii și acțiuni nemijlocit referitor la personalitatea lui Plahotniuc și Șor”, a declarat Vlad Batrîncea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?