X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Bătrîncea, despre furtul miliardului: Noi am fost primii care au spus că din țară sînt scoși bani

7 feb. 2022,, 06:30   Politică
4691 6

Liderul PSRM, Vlad Bătrîncea, în cadrul unei emisiuni a declarat că socialiștii au fost primii care au ieșit public și au spus că din țară sînt scoase sume foarte mari de bani, transmite Noi.md.

”Noi sîntem primii în Republica Moldova care am ieșit public și am declarat și am informat că din BEM iesă bani, Dodon chiar a și fost invitat la Procuratura Generală cu scopul de a fi tras la răspundere penale pe motiv că a scos informația care este secret de stat. Și atunci cu toții noi spuneam deschis că iată ce bani ies din țară. În 2014, eram parte din campania electorală parlamentară și atunci eram învinuiți de toate televiziunile din holding-ul lui Plahotniuc, de holding-ul lui Filat pe atunci era TV7, care mai apoi a devenit TV8 – că noi vrem să destabilizăm situația în pragul alegerilor parlamentare. Noi am fost primii și rămînem primii care au ieșit cu proteste și ca să înțelegeți că am făcut vre-o sută de proteste doar la Banca Națională cînd am atras atenția că Drăguțanu care l-a înaintat Ghimpu conform anexei secrete, care ulterior a fost cumpărat de Plahotniuc și era curtat de Adrian Candu, iată acest Drăguțanu nu a făcut nimic ca să oprească scoaterea banilor din țară”, a declarat Bătrîncea în cadrul emisiunii Important de la TVC21.

Totodată, socialistul a menționat că pe parcursul la toți acești ani cei din PSRM au spus că este un complot politic în condițiile în care guvernarea de atunci a votat legea cu privire la BNM, de aceea că a fost modificată legea cu privire la garanția de stat, de aceea că a fost votată legea cu privire la vinderea unei bănci de stat.

”Banca de Economii a fost vîndută cu un preț de nimic practic. Statul practic nu a primit nimic din vînzarea BEM-ului, ca ulterior să ia decizia politica de întoarcere a BEM-ului fără bani și cu o bulă de săpun care a fost acoperită printr-o decizie secretă din banii BNM care pe urmă au fost acoperiți prin bani din credite externe.


Noi sîntem cei mai consecvenți care nu doar au vorbit, dar am luptat cu acest furt al secolului. Atunci cînd era concesionat aeroportul internațional chișinău, noi eram în stradă, toți acești ani noi am fost în stradă. Nimeni nu ne poate reproșa absolut nimic, pentru că am fost primii pe baricade”, a mai spus Bătrîncea.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?